Opening GCA Almere

In Events by adminLeave a Comment

Opening locatie Grondstoffen Collectief Almere (GCA)

Op 7 september 2017 heeft de Wethouder Innovatie Almere René Peeters in het bijzijn van ca. 100 getuigen de locatie van het GCA officieel geopend. Het GCA is opgericht door gemeente Almere, Millvision en de Vijfhoek en werkt met ruim 30 projectpartners aan het verwaarden van reststromen tot grondstoffen. De vijfhoek heeft voor dit collectief een klein deel beschikbaar gesteld als honk/thuisbasis voor dit initiatief. Het betreft een vergaderaccommodatie in stijl, een aantal flexplekken en een loods voor het verwerken van waterplanten/agro afval en het doen van experimenten voor gebruik van vezels in allerlei applicaties.

Het GCA richt zich op de ontwikkeling van grondstoffen uit afval en coördineert circulaire projecten. Een collectief met grootse ideeën en indrukwekkend enthousiasme! Het GCA is opgericht door drie lokale partijen: Gemeente Almere is eigenaar van de reststromen (gemeentelijk afval), de Vijfhoek fungeert als fysieke locatie waar de reststromen (voormalig afval) opgeslagen en verwerkt worden en Millvision is de ontwikkelaar van de productrecepturen. Inmiddels hebben 30 projectpartners hun toewijding uitgesproken. De aankomende jaren gaan zij een intensieve samenwerking aan.

Naast de opening van het GCA heeft ook Groen Gas Almere (buurman en partner in de het consortium “Upcycle City”) haar deuren op deze dag officieel geopend en is deze dag uitgeroepen tot de eerste ‘Nationale Grondstoffendag’.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.