Thechnisch weer!

In Events by adminLeave a Comment

Technisch weer, weer een monitoringsronde gedaan in Almere..

Afgelopen donderdag hebben we een monitorings rondje gemaakt langs de biobased projecten in Almere; dit wordt elk kwartaal gedaan. De biobased bankjes in de Kruidenwijk, de beschoeiing bij de Buenos Airesstraat en het biobetonnen Farfler fietspad.


Thermoplastisch biocomposiet:

Het eerste zonnebankje met informatiebord is in feb 2016 geplaatst, de andere 10 bankjes in januari 2017. De bankjes staan er netjes bij en passen goed in de waterrijke en groene omgeving.Ze hebben zich gezet en er wordt gebruik van gemaakt. Het materiaal gedraagt zich als hout en is verkleurd/vergrijsd in de tijd.

De beschoeiing is in december 2017 geplaatst. Ook deze staat er netjes bij, de plantpalen zijn licht vergrijsd, het bio-based geotextiel (gemaakt van PLA) is functioneel en kan de druk vanaf de kant prima opnemen. Net als de palen. Ook deze gaan mooi op in de omgeving door de kleurstelling grijs-groene palen en bruin textiel (welke begroeid is met mossen).


Groen beton (15% lichter dan normaal beton)

Het groen-betonnen fietspad is gerealiseerd in augustus 2019. Het beton is schoon en het hennephout goed zichtbaar. Dit gaf het in zijn geheel een frisse aanblik en met de zichtbaar lichter geworden vezels passend in de natuurlijke omgeving. Stap voor stap leren we van de applicaties en de materialen. Intussen zijn nieuwe projecten in voorbereiding en uitvoering, waarover binnenkort meer. 

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.