Millvision genomineerd voor MVO 2017

In Events by adminLeave a Comment

Millvision genomineerd voor de MVO-prijs 2017 Geertruidenberg

Samen met nog twee andere bedrijven is Millvision genomineerd voor De MVO-prijs 2017 Geertuidenberg. In 2015 riep de gemeente Geertruidenberg de MVO-prijs in het leven. Met deze prijs wil de gemeente Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) stimuleren. Deze tweejaarlijkse wedstrijd is bedoeld voor bedrijven uit onze gemeente, die kunnen laten zien dat duurzame winst voor milieu en maatschappij hand in hand kunnen gaan met positieve bedrijfseconomische resultaten. Zowel grote als kleine ondernemingen konden zich voor de MVO-prijs Geertruidenberg 2017 inschrijven. De drie P’s De gemeente Geertruidenberg heeft als doel dat alle initiatieven in 2020 duurzaam zijn. MVO neemt hierbij een belangrijke plaats in. MVO wordt gezien als de bereidheid van een organisatie om verantwoordelijkheid te nemen voor de gevolgen van haar activiteiten en beslissingen op de mens, milieu en maatschappij en daar verantwoording over af te leggen. MVO gaat dus om het vinden van een balans tussen de sociale (People), ecologische (Planet) en economische (Profit) aspecten van ondernemen. Hierbij worden positieve duurzaamheidseffecten zoveel mogelijk nagestreefd.

Publieksstemming

Binnen de gemeente Geertruidenberg zijn steeds meer bedrijven die ondernemen met een MVO-hart. Welk bedrijf wint de MVO-prijs 2017? Stem nu! Iedereen kan in de maand november online stemmen op het genomineerde bedrijf van zijn voorkeur. Per IP-adres kan één stem worden uitgebracht. Breng hier je stem uit!

STEMMEN
Image

Millvision is een advies- en onderzoeksbureau voor Biobased ontwikkelingen. Het draait hierbij hoofdzakelijk om natuurvezels. De ambities van eigenaren Leon Joore en Ronald van de Plas zijn niet mis. Ze willen uitgroeien tot een internationale speler betreffende de ontwikkeling van high-end natuurvezelgebaseerde applicaties. En daarmee zijn ze op de goede weg. Het bedrijf is opgericht in 2000 en al vanaf 2009 bezig met de innovatie en ontwikkeling van biobased producten. Bij biobased producten kun je denken aan verpakkingsmateriaal van tomatenstengels, in de koude grond afbreekbare bloempotjes of aan biobased banken van gras. Dit doet zij zelf of in samenwerking met partnerbedrijven. In 2014 opende Millvision het Natuurvezel Applicatie Centrum. Dit centrum is een laagdrempelig (kennis)platform voor onder andere overheden (inspiratie sessies), onderwijs (kennisoverdracht MBO/HBO/specifiek) en andere ondernemingen die duurzaam verantwoord willen ondernemen. Inmiddels wordt Millvision zowel nationaal als internationaal op de voet gevolgd. Het bedrijf is in samenwerking met de Gemeente Almere genomineerd voor de EUROCITIES Award 2017 in de categorie ‘Innovation’. Het gaat hierbij om het project “From aquatic plant to paper and bench”. Medio november worden de prijswinnaars bekend gemaakt in Ljubljana. Leon en Ronald: “Het kan echt anders en het moet ook anders. We hebben zoveel grondstoffen die nu als afval gezien worden. Terwijl daar prachtige producten van gemaakt kunnen worden. Wij hebben een verantwoording naar de toekomst. Daarom zouden wij graag zien dat MVO voor iedereen een automatisme wordt. Niet alleen op het gebied van milieu maar ook op het vlak van samenleving. Geld verdienen is leuk, maar wij doen net een stap meer. Wij vinden het bijvoorbeeld leuk om kinderen te ontvangen en die wijzer te maken. Kennisdeling vinden wij belangrijk. Niet alleen met het bedrijfsleven, maar ook met jonge mensen. We hebben altijd volle bak stagiaires, omdat we een van de weinige bedrijven zijn die daadwerkelijk Biobased en circulair werken. Maar ook de leefbaarheid in ons eigen dorp heeft onze aandacht. We bewegen ons op maatschappelijk en cultureel gebied en als we moeten verbouwen kiezen we voor lokale ondernemers. Je moet wat voor de samenleving over hebben en dat dragen we graag uit. Dat is ook de reden waarom we ons hebben ingeschreven voor de MVO-prijs van de gemeente Geertruidenberg. We moeten stilstaan bij wat we aan het doen zijn. Als iedereen dat doet, gaat de wereld er mooier uitzien.”

Bron: MVO prijs Geertruidenberg

Image

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.